Aquesta web utilitza cookies per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. | Més informació

Inici

FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation

Descripció del grup


FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation compta amb una extensa experiència en el camp de la psicosi, principalment en l'àrea de neuroimatge. L'equip ha aconseguit diferents ajudes per a projectes d'investigació de forma continuada, aconseguint així un nivell d'excel·lència en la seva producció científica, amb més de 100 articles en revistes de primer quartil des de 2010, una producció sostinguda de més de 10 articles anuals en revistes del primer decil, consolidant un factor d'impacte mitjà anual superior a 5.


FIDMAG està dirigit per la Dra. Edith Pomarol-Clotet, psiquiatra i investigadora en neurociències, especialitzada en neuroimatge, actualment amb un contracte Miquel Servet. Ha rebut diverses ajudes de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) per estudiar les alteracions neuroanatòmiques subjacents en l'esquizofrènia i el trastorn bipolar, i en la progressió d'aquestes malalties, publicant múltiples articles sobre el tema.


El Dr. Peter McKenna és psiquiatra i investigador principal del CIBERSAM (grup G15). Té una sòlida reputació internacional en la neuropsicologia de l'esquizofrènia i és autor de tres llibres sobre aspectes clínics i d'investigació sobre aquest trastorn. És autor de nombroses publicacions en les principals revistes "peer-reviewed".


FIDMAG està formada actualment per un equip de 16 professionals amb dedicació exclusiva a la investigació. Molts d'ells estan cofinançats amb ajudes de l'ISCIII, l'AGAUR de la Generalitat de Catalunya i altres agències. Actualment treballen al centre quatre investigadors amb ajudes Miguel Servet, un Sara Borrell, un Juan de la Cierva-formació, un Río Hortega i un PFIS, així com altres investigadors predoctorals i col·laboradors.


Una característica intrínseca de FIDMAG és la seva estreta col·laboració amb psiquiatres, psicòlegs clínics i professionals assistencials dels centres de les Germanes Hospitalàries de la Província d'Espanya. També mantenim sòlides col·laboracions amb altres institucions i universitats, tant a nivell nacional com internacional.